Läs mera om 4H:s kurser för ungdomar

 

Under våren 2020 hölls 4 olika kurser för ungdomar. Du kan läsa om kurserna här och anmäla intresse via formuläret längst ner, ifall just du skulle vilja delta på dessa kurser våren 2021.

 

 

För den som är intresserad av arbetsmarknaden:

 

Arbetslivskörkortskurs:

Vill du lära dig om arbetslivet och på så sätt vara redo för jobb och för vad arbetslivet har att erbjuda? Då ska du anmäla dig till 4H:s Arbetslivskörkortskurs!

 

Kursen lämpar sig för dig som börjar bli i den åldern att du så småningom vill börja söka jobb. Den lämpar sig också för dig som är sysslolös eller för dig som bara vill veta mer om arbetslivet och arbetstagarens rättigheter och skyldigheter. I Arbetslivskörkortskursen lär du dig allt du behöver veta om att vara arbetstagare, vad arbetslivet inbegriper samt om arbetstagarens rättigheter och skyldigheter. Under kursens gång lär du dig om vilka dokument som krävs i arbetslivet, hur man bedriver bra kundtjänst och du får träffa en arbetsgivare.

Du kan gå kursen om du är 13 år och äldre och du kan anmäla intresse genom att fylla i formuläret nedan.

 

För den företagsamma eller händiga:

 

Företagskurs:

Är du intresserad av ekonomi och affärsverksamhet? Då är företagskursen något för dig! I kursen lär du dig om hur du kan starta ditt eget företag på ett lätt sätt, vad ett 4H-företag är samt vad som menas med lättföretagande. Du får kunskaper som krävs för att du ska kunna agera företagsamt och som en företagare. Det som tas upp i kursen är bl.a. olika sätt man kan testa företagande på, marknadsföring, prissättning, bokföring, utveckling av verksamheten och hållbarhet.

Vi vill trots situationen göra det vi kan för att göra fritiden lärorik och intressant, därför kan du delta på företagskursen från soffan (eller annan valfri plats) hemifrån. Denna kurs passar dig som vill påbörja din egen verksamhet, erbjuda tjänster såsom hundpassning eller som bara är intresserad av ekonomi och företagsamhet. Du får efter kursen också hjälp med din egen idé om du önskar. Deltagare får ett diplom vid avslutad kurs. Du kan delta på kursen om du är 13 år och äldre.

 

För hundälskaren:

 

Dogsitter:

I kursen dogsitter lär du dig grunderna i hundskötsel och får den baskunskap du behöver för att kunna agera som självständig hundvakt. Kursen lämpar sig för de som vill bli hundvakter, eller som bara vill lära sig mera om hundar.

Du kan utbilda dig till 4H-dogsitter om du är 13 år fyllda (eller fyller 13). Under kursen lär du dig om hundens beteende, 1:a hjälp, utfodring, sjukdomar, ordningsregler som gäller för hundar, problemhundar, olika raser och deras egenheter, valpskötsel, hundens språk, pälsvård och djurskydd.

För att kunna börja jobba som dogsitter bör du också gå Företagsamhetskursen, eller Arbetslivskörkortskursen

För skogsfantasten:

 

4H i skogen:

4H i skogen är en mångsidig kurs och består av en obligatorisk del och några valfria delar. Du lär dig bland annat om växtplatserna i skogen, de vanligaste trädslagen, plantering och slyröjning. Du som är intresserad kan under våren delta på valfria tilläggskurser i skytte och skogsfärdighet, där du bl.a. lär dig skytte i praktiken. Man kan också ta jägarexamen. Målsättningen är att ge baskunskaper och basfärdigheter för dylika arbetsuppdrag, eller för jaktintresserade.

Jägarexamen kommer att hållas må 5.10, ons 7.10, må 12.10, ons 14.10, (prov ons 21.10 kl. 19:00). Kursen är fullbokad, men man kan anmäla intresse för reservplats.

Du som är 13 år och äldre kan delta på kursen.
OBS! Du måste vara minst 16 år gammal och ha genomgått en 40 timmars utbildning för att få arbeta på egen hand med röjsåg. Annars ska arbetet ske under handledning och övervakning av en vuxen.

 

Mera information om kursdatum och tider kommer till din mail. Anmäl intresse genom att fylla i formuläret nedan:

 

Back to top of page