Arbetet

Arbetet inom 4H är mångsidigt och aktivt.

Året på 4H

I januari planerar och förbereder vi verksamheten, i februari åker vi runt till alla skolor (som är uppdelade mellan de som jobbar som 4H-ledare). Aktiviteter i skolorna/ungdomslokalerna brukar äga rum under februari-maj, då har vi också kurser på 4H-gården.
I januari-februari kör vi igång med 4H-klubben.
I april börjar kaninklubben och odlingsklubben och i maj börjar vi med lördagsöppet på 4H-gården.
Under maj månad och i början av juni brukar skolor och dagis besöka 4H-gården för att få en guidad tur och hälsa på djuren. I juni efter att skolorna har slutat öppnar 4H-gården för medlemmar och stänger när skolorna börjar. Under sommaren har vi också läger.

På hösten är det ungefär samma program som på våren, med kurser, pyssel i kommunerna, kaninklubben, 4H-klubben och kurser på 4H-gården. Då kan också dagis och skolor boka in guidade turer! När julen närmar sig brukar vi ordna julrelaterade kurser.

Semestrar brukar vi ta ut på sommaren och på vintern.

Arbetet på 4H är uppdelat mellan oss som jobbar här. 4H-ledarna (Kadi, Malin och Anki) delar på arbetet i kommunerna, tar hand om kurser, klubbar, läger och andra aktiviteter. 4H-gårdens arbete delar Malin och Anki på,  genom att ta hand om djuren och skötsel av gården. På kontoret jobbar verksamhetsledare Marina, som tar hand om det administrativa arbetet på Ålands 4H.  På helgerna sköter helgarbetarna jobbet med djuren på gården.

4H-gården är öppen för besökare på vardagar mellan kl. 9-15 och lördagar (då vi har lördagsöppet) mellan kl.9-15. Övriga öppettider meddelas på hemsidan.

Kontoret är öppet vardagar kl. 9-15. Ibland kanske vi inte är på plats, då kan du skicka e-post eller ringa någon annan dag.

Om det är något du undrar om vår verksamhet är det bara att fråga någon i personalen.

 

Back to top of page