Veckans #4Hhemma: Unicorn bokomslag

 

Just nu är det sådana tider att vi inte kan träffas! Men vi slutar inte pyssla för det. Vi kommer ge er tips på enkla saker ni kan pyssla hemma, och även göra livesända pysseltillfällen!
Mer info om de livesända pysseltillfällena kommer vi meddela per e-post till våra medlemmar och på vår facebooksida! (Ålands 4H)

Denna vecka pysslar vi ett bokomslag som ser ut som en enhörning!
Tipset hittade jag hos Melina, kolla gärna hennes video innan ni börjar!

Du behöver…
– en handduk, jag använde en som var 30 x 50 cm
– en tusch att rita ut var du ska klippa
– lim (erikeeper t.ex.)
– ett anteckningsblock med hårda pärmar
– dekorgummi eller färgat papper
– sax, lättare att klippa handduken med en tygsax!

Lägg anteckningsboken på handduken och klipp ett par cm runt den. Min handduk var redan lite randig, så det var lätt att se var jag skulle rita/klippa!
Jag rekommenderar att limma på handduken först, och låta den torka lite, och om ni vill pyssla live tillsammans med mig, spara dekorerandet tills dess!

Lite tips för att det ska gå smidigt att limma handduken:
Klipp hörnen snett! Klipp ett snitt in i handduken vid blockets rygg, och sedan snett, så du har lättare att vika in kanterna på handduken och limma fast dem på boken.

 


Limma fast handduken först, låt och torka och dekorera till sist. Jag limmade först bara pärmen och baksidan, lät torka emellan och sedan kanterna på framsidan och baksidan.

Efter att fram och baksidan torkat (under press av min pennlåda!) limmade jag kanterna, och pressade fast dem med små nypor! Man kan säkert använda t.ex. klädnypor också.
Jag har bifogat ett dokument med delarna om du vill printa ut, men du kan såklart rita eget ansikte också! Jag har använt dekorgummi, men man kan använda papper också!

Här är de som jag använde som ansikte, printa det om ni vill!

Detta pyssel kommer jag livesända på 4Hs facebooksida torsdagen den 18.3 kl. 18-19, häng med och pyssla tillsammans med mig! /Kadi

Här kan ni titta på vårt livesända pysseltillfälle: https://fb.watch/4jiJIyfgLm/

Back to top of page