Veckans #4Hhemma: Vika en kanin

 

Just nu är det sådana tider att vi inte kan träffas! Men vi slutar inte pyssla för det. Vi kommer ge er tips på enkla saker ni kan pyssla hemma, och även göra livesända pysseltillfällen!
Mer info om de livesända pysseltillfällena kommer vi meddela per e-post till våra medlemmar och på vår facebooksida! (Ålands 4H)

Veckans pyssel är att vika en enkel origamikanin! Här är länken till det livesända pysseltillfället: https://fb.watch/4gGDgxweL2/

Börja med att ta ett A4-papper. Vi ska ha en kvadratisk del, så vik och klipp bort den översta delen på pappret!
Obs! Ju bättre och mer noggrant du viker, desto bättre blir slutresultatet!

 

Sedan viket du pappret en gång så du får en triangel! Mitt papper hade en fläck på sig, men det gjorde inget, för den vek jag in! Har också experimenterat med nagellack i veckan, så mina fingrar är lite glittriga! Oops!

Vik upp kanten! Hur mycket eller lite du viker påverkar egentligen bara hur tjocka din kanins öron blir, men det är bara roligt om man viker olika mycket varje gång så får man lite variation på sina kaniner!

Nu ska du vika upp öronen!

För att inte kaninens ansikte ska ha en superspetsig haka så viker du upp en kant på baksidan av kaninen. Jag har lagt ett par tejpbitar där för att få det och hållas.

Sen är det bara att vika ner kaninens panna på framsidan, så är den klar!

Glöm inte att rita ett ansikte också!
Det lönar sig alltid att prova några gånger, så blir det bättre varje gång!

Lycka till!
Soliga hälsningar från Kadi!

Back to top of page