Veckans #4Hhemma: Toapappersägg

Just nu är det sådana tider att vi inte kan träffas! Men vi slutar inte pyssla för det. Vi kommer ge er tips på enkla saker ni kan pyssla hemma, och även göra livesända pysseltillfällen!
Mer info om de livesända pysseltillfällena kommer vi meddela per e-post till våra medlemmar och på vår facebooksida! (Ålands 4H)
OBS! Just det här pysslet kommer vi tyvärr inte göra som en LIVE.

29.3-21
Äntligen har vi fått börja träffas igen! Men det hindrar ju inte oss att köra lite hemmapyssel ändå, speciellt när det är påsk.
Till detta pyssel behöver du endast…
– toapapper
– en ballong
– sprayflaska med vatten
– eventuellt lite hobbyfärg eller akrylfärg
– sax

Blås upp ballongen till önskad storlek! Min blev lite onödigt stor, man kan göra mindre också. Ställ den på något, t.ex. ett glas eller en burk. Sätt bitar av toapapper på och spraya ordentligt med vatten!
Klä in ballongen med typ tre lager med toapapper. Låt ballongen torka i ett dygn.

När ballongen har torkat kan du göra sönder ballongen inuti. Jag är lite ballongrädd så jag pyste den bara med en nål!
Klipp den i önskad form.
 

Sen är den i princip färdig, men du kan måla den om du vill. Du kan sedan fylla den med påskgrejer, som t.ex. påskägg eller andra pynt!


Voilá! Klar!
Om du gör detta hemma får du jättegärna skicka bilder åt mig kadi@4h.ax eller på vår instagram: 4hgarden, eller på vår Facebooksida: Ålands 4H, så lägger vi upp det på våra sociala medier. Om ni lägger upp det på era får ni gärna tagga det med #4Hhemma så kan andra se det och få inspiration!

Back to top of page