Ålands 4H  /  4H-Uppgifter

4H-Uppgifter

4H-uppgiften är något du kan göra på din fritid för att ha chans att vinna ett pris. Du kanske minns de gamla färgglada häftena om ”Hästen” eller ”Djuren på gården”? Dessa finns nu i digital form, där du kan skriva om din fritidsaktivitet för att dels lära dig om företagande på ett mycket enkelt sätt, men också för att ha chansen att vinna ett pris.

I 4H-uppgiften används en sida online. Här skriver du om vad du jobbat med på din fritid och om du fått pengar eller fått betalat för någonting i samband med att du gjort din fritidsaktivitet. Den webbsida som används är Trello, där du endast behöver skapa ett konto för att kunna göra en 4H-uppgift. 4H-uppgiften på Trello får du genom att maila annika@4h.ax

Vad är en 4H-uppgift?

4H-uppgift är som ett litet företag som man får göra under sommaren, eller när som helst under året. Det går ut på att man arbetar på valfritt sätt, t.ex. städar, lagar mat, sköter sitt djur, fiskar och liknande uppgifter.

Efter det antecknar man i Trello vad man har gjort och hur länge. Sedan skickar man in sin uppgift till sin 4H-ledare, så får man ett fint pris beroende på hur många timmar man arbetat.

Solrostävlingen räknas också som en uppgift.

Om du vill börja göra en 4H-uppgift, ta kontakt med Annika på annika@4h.ax

Här hittar du material till din 4H-uppgift som FS4H har samlat.