Testa företagande med 4H eller utveckla företagsamma färdigheter

Projektet Företagsamma fyrklövern har avslutats 31.12.2021.
Om du är intresserad att delta i kurser, kan du kontakta oss på kontoret: info@4h.ax eller tel. 040 752 3901.

 

Kanske är du nyfiken på att lära dig om företagande och ekonomi, eller kanske du redan har en idé i åtanke som du gärna skulle testa i praktiken och se om den bär frukt med sig? Då kan du engagera dig företagsamt inom 4H.

 

En nyckelkompetens i framtiden kommer att vara företagsamhet. Om du vill utvecklas på detta område finns det många möjligheter för dig inom vår gemenskap! Oavsett om du bara vill lära dig något nytt, skapa något eget eller bli mera insatt i ekonomi, företagsledning och administration så lönar det sig att läsa vidare om hur du kan göra just detta.


Lär dig om företagsamhet

4H:s företagskurs lämpar sig för dig som är 13 år och äldre och som vill lära dig om de huvudsakliga delar som företagande inbegriper. På kursen lär du dig om; hur man går från idé till handling, planering av affärsverksamhet, marknadsföring, prissättning, lönsamhet, bokföring, olika sätt man kan ägna sig åt företagande, försäljning och hållbart företagande. Efter avlagd kurs har du en grundkunskap och kan på egen hand testa företagande med handledning från oss.

Kursen lämpar sig för dig som vill testa företagande, men du kan också delta på kursen om du endast vill lära dig något nytt eller om du har fattat intresse för ekonomi, administration och företagsledning. Kursen finns nu också online på Google classroom och du kan få tillgång till plattformen genom att anmäla intresse samt bli 4H-medlem.

 

Läs mera och anmäl intresse här

 

 

Fördjupa din kunskap

Du som har gått företagskursen och som är medlem kan få personlig handledning inom ett visst ämne eller inför att du testar på företagande.

Om du redan har gått företagskursen eller om du redan har lärt dig grunderna i företagande, administration eller ekonomi så kan du anmäla intresse till fördjupade tilläggstillfällen, där vi gör en djupdykning inom ett visst ämne som kan vara t.ex. marknadsföring eller olika sätt man kan börja bedriva verksamhet på. Dessa tilläggstillfällen sker också som personlig handledning eller i en mindre grupp om intresset finns.

 

Testa företagande på ett lätt sätt

Du som är medlem och som har gått företagskursen kan testa din idé genom att i praktiken börja med företagande. Du får utmed processen personlig handledning om det behövs och du väljer själv om du vill börja med 4H företag, lättföretagande eller om du vill registrera företag. Du gör upp en affärsplan och kan på basis av den ta de första besluten inom din verksamhet och börja ägna dig åt företagandet.

Att testa på företagande ger dig praktisk kunskap i bl.a. marknadsföring, försäljning, prissättning och administration. Du utvecklas som person och skaffar dig således viktiga erfarenheter för framtiden.

 


Uppstartsdagar

Vid intresse vi kan ordna uppstartsdagar där unga och medlemmar  kan lära sig om ämnen såsom marknadsföring och prissättning genom praktiska övningar och föreläsningar. Kortkursen lämpar sig för unga som är intresserade av att testa aktiviteter såsom marknadsförsäljning eller som vill veta mer om hur man kan marknadsföra och sätta pris.

Vi ses vid fem tillfällen för två timmar vardera och vid varje tillfälle får man göra praktiska övningar såsom att sätta pris på produkter, testa kundservicesituationer, eller göra eget marknadsföringsmaterial. Utbildningstillfällena äger rum fysiskt på plats vid klubbhuset, men om du bor långt bort eller inte har möjlighet att infinna dig på plats så kan man också delta via Google Meet och göra övningarna på egen hand. Kurspris meddelas vid kursstart.

Intresseanmälningar görs till info@4h.ax.
Du kan ansöka om medlemskap
 i 4H om du är ny medlem.

 

Back to top of page